Výběr vhodného ručníku

Publikováno: 22.7.2016

Ručníky

I když se to na první pohled nezdá i výběr ručníků je velmi důležitý. Že ne každý ručník je kvalitní poznáme ve chvíli, kdy se jim po sprchování utíráme. A nejen to pro veškeré tkaniny v koupelně je typické to, že jsou několikrát denně vlhké nebo rovnou mokré. A proto bychom si při nákupu měli dávat pozor na jeho kvalitu. Přinášíme Vám pár tipů jak se vyznat v jednotlivých tkaninách. Obecně lze říct, že u výběru ručníků je nejdůležitější gramáž a jeho zakončení. Ručníky kupujte s pevným tkaným okrajem, jen tak budou držet tvar. Kvalitní výrobky mají také ještě vytkanou borduru na obou okrajích. Sledujte hustotu a kvalitu smyček. Tenký ručník nebo osuška svou úlohu moc neplní.  Kvalitní froté může být na jedné straně ručníku stříhané, na druhé smyčkové. Orientujte se proto podle gramáže tkaniny - čím vyšší, tím lepší. Kvalitní výrobek může mít gramáž 500 g/m2, ale i 800 g/m2.

Bavlna

Vysoce kvalitní bavlna dodává ručníkům vysokou hebkost a savost. Ručníky a osušky z bavlny jsou proto měkké, tvarově stálé a dobře sají vodu.
 

Lněné textilie

Lněné ručníky jsou klasikou. Len je za suchého stavu pevnější než bavlna, pohlcuje lépe vodu (do suchého ručníku se vsákne více vody než do čistě bavlněného). Vypadá také efektně - tkanina je lesklejší a hladší než bavlna. 
 

Bambus

Bambusové vlákno zvyšuje jemnost tkaniny a dodává jí důležitou antibakteriální schopnost - bambus je odolný vůči bakteriím a plísním. Buněčná struktura bambusu rychle pohlcuje vodu a vypařuje vlhkost. Využívá se tedy jako přídavek do ručníků i koupelnových předložek. Bavlněná směs s bambusovým vláknem je hebká, měkká a příjemná na dotyk, navíc odolná.
Sdílet na Facebooku


Zpět

Povlečení Stanex

Firma Stanex se zabývá výrobou ložního prádla, povlečení, ručníků osušek a veškerého bytového textilu. U vzniku společnosti stáli v roce 1991 manželé Staňkovi. Zpočátku domácí výroba ložního povlečení se díky velkému zájmu zájmu zákazníku přesunula.
Zobrazit celý článek

Ložní prádlo na svatební noc

Vybírání povlečení na svatební, neboli první novomanželskou noc je poměrně zapeklité. Samozřejmě konečný výběr je a vždy bude pouze na Vás, ovšem pár tipů se vždycky hodí.
Zobrazit celý článek

Řekli o nás...

"Líbí se mi rozsáhlá nabídka. Sice mi chvilku trvalo, než jsem si z tolika krásných vzorů vybrala, ale lepší než nemít z čeho vybírat, ne?"

Aneta Dvořáková
Čejkovice

Garance nejnižší ceny

V případě, že najdete kdekoliv na českém internetu, nebo kamenné prodejně, povlečení, nebo bytový textil za nižší cenu, než naleznete u nás, pošlete nám o tom informace přes náš chat, nebo kontaktní formulář. My situaci ověříme a pokud bude skutečně cena nabízená konkurencí nižší, tak se Vám pokusíme nabídnout minimálně stejně výhodnou nabídku, případně se ji pokusíme ještě vylepšit, bude-li to možné.



Kategorie

Pondělí 8:30 - 12:0012:30 - 17:00
Úterý 8:30 - 12:0012:30 - 17:00
Středa 8:30 - 12:0012:30 - 17:00
Čtvrtek 8:30 - 12:0012:30 - 17:00
Pátek 8:30 - 12:0012:30 - 17:00
Sobota 8:30 - 12:00